Esittely

Kati Kylliäinen

Toimin yrittäjänä vuoden 2016 alussa perustetussa Etelä-Karjalan Koiraurheiluhallissa. Koirien kouluttaminen on suuri intohimoni. Se on se tunne, kun joku yksittäinen treeni tai kisa menee niin nappiin, että et kerkeä edes huomaamaan kuinka meni, joka luo motivaation lajien harrastamiselle. Kun ilo oikein huokuu ohjaajasta ja koirasta loistavan yhteistyön ja onnistumisen merkiksi. Se on sitä mitä tavoittelen itse omassa tekemisessänikin.

Haluan treeneissäni avartaa ohjaajia ajattelemaan uudella tavalla ja saada koirakko yhdessä oivaltamaan asioita. Valmentajana olen positiivinen ja huumorintajuinen, mutta vaativa. Haluan nähdä kehitystä ja tulen aina haastamaan koulutettavani.

Omia koiriani kotona ovat tällä hetkellä sileäkarvainen collie Kaapo. Kaapo on agility- ja hyppyvalio, sekä kisaa tokon erikoisvoittajaluokassa. Bordercollie Tex on haastavuutensa takia tehnyt minusta paljon enemmän koirankouluttajan, kuin ilman Texiä olisin koskaan ollut. Myös Tex on agilityvalio (varjo) ja kisaa tokossa erikoisvoittajaluokassa. Nuorin koirani Kiva, bordercollie, harrastaa myös agilityä ja tokoa. Ja antaa minulle taas aivan uusia työkaluja kouluttajapakkiini.

Agilityä olen harrastanut kymmenisen vuotta. Aloitin lajin Lahdessa P-Haun riveissä ja vuosien aikana olin mukana seuran valmenusryhmissä. Helsingissä asuessani edustin HSKH:ta ja treenasin pääasiassa alueen yrittäjien opissa. Kevääksi 2016 tulin valituksi koirani Kivan kanssa mukaan Next level - valmennusryhmään, joka treenaa viiden kuukauden ajan Turussa. Muunmuassa tämän valmennusryhmän ansiosta agility avautuu minulle aivan uusin silmin. Olen oppinut aivan uuden näkökulman lajin opettamiselle ja treenaamiselle.

Tokoa olen myös harrastellut useamman vuoden ajan. Lahdessa treenasin yhden suomen menestyneimmän tokoseuran Hollola Tokotiimin (HOT) riveissä. Täällä treenaaminen oli kehittävää ja motivoivaa ja samalla tavalla kuin agilityssäkin, tämän kauden ansiosta osaan ajatella myös tottelevaisuuden treenaamista uudella tavalla. Voitimme mm. Texin kanssa SM-joukkuepronssia 2011.

Haluni kehittyä itse jatkuvasti paremmaksi antaa minulle työkaluja kouluttaa myös muita. Ihailen taitavien koirakoiden saumatonta yhteistyötä ja niiden taitoa toimia tiiminä. Tämä ajaa minut haluamaan yhtä hyväksi. Tällä innolla valmentaudun itse ja valmennan muita.  Nähdään hallilla!