Esittely

Kati Kylliäinen

Koiraharrastamisen parissa on vierähtänyt jo 13 vuotta, ja halu kehittyä paremmaksi koirankouluttajaksi jatkuu kokoajan. Lajeista agility on itselleni rakkain. Tällä hetkellä kisakoiranani on 3-vuotias bordercollie narttu Kiva. Vasta Kivan kanssa olen muuttanut, tai sanotaanko päivittänyt, agilityn kouluttamisfilosofiaani. Haluan kouluttaa koiralleni mahdollisimman paljon taitoja, jotta tiedän nopean koirani selviävän kaikenlaisista radoista turvallisesti, maksiminopeudella ja kevyellä ohjaamisella.

Harrastan ja koulutan myös tokoa. Kivan kanssa tokoa on tehty hieman kausiluonteisesti ja tällä hetkellä meillä on oikeus kisata erikoisvoittajaluokassa. Myös jo eläköityneet koirani bordercollie Tex ja lyhytkarvainen collie Kaapo kisasivat ylimmässä luokassa. Koen, että toko lajina vie koirankouluttamistaitojani vahviten eteenpäin. Laji, jossa tekninen suorittaminen viedään äärimmilleen kiehtoo haastavuudellaan. 

Agilityn taitoja olen oppinut useamman eri kouluttajan ja valmentajan avulla. Ihan jokaiselta mukaan on tarttunut jotain, mutta tärkeimmät vaikuttajani, joihin pohjaan omaa tekemistä ja kouluttamistani ovat Janita Leinonen, Jaakko Suoknuuti, Elina Jänesniemi ja Juha Orenius. Nämä mainitakseni. Toki myös paljon muita tärkeitä kouluttajia matkalla on ollut. Juoksukontakteja olen kouluttanut Senni Huotarin sekä Tereza Králován avulla. Tärkeimmät seminaarit, joista olen saanut suurta inspiraatiota ovat olleet Anne Hintzin sekä Tereza Králován seminaarit.  

Itse kouluttajana haluan olla motivoiva ja saada koulutettavani ymmärtämään mikä tekemisessä vaikuttaa mihinkin. Haluan lisätä koirakon, kummankin osapuolen taitoja, ja haastaa parantamaan vanhaa ja oppimaan uutta.